brussel-triomfboog-parkbrussel-marktBrussel

Koekelberg & Ganshoren

Koekelberg, de een na kleinste gemeente van Brussel, is bij velen bekend vanwege de enorme Nationale Basiliek van het Heilig Hart.

Basiliek
Koekelberg is een rustige wijk in Brussel die voornamelijk bekendheid geniet vanwege, de op vijf na grootste kerk ter wereld. Het initiatief voor deze bombastische Nationale Basiliek van het Heilig Hart, door de Brusselaars de Basiliek van Koekelberg genoemd, kwam van koning Leopold II. Hij liet zich inspireren door de Sacrť-Coeur in Parijs. De koning wilde graag in Brussel een soortgelijke kerk laten bouwen, ter ere van de 75e verjaardag van de Belgische onafhankelijkheid.

Brussel_Basiliek_van_Koekelberg

Recentelijk werd het terrein van de basiliek opnieuw aangelegd. Nu komt het aangrenzende Elisabethpark, een geliefd plekje voor wandelaars, een stuk beter tot haar recht. Aan de Pantheonlaan, langs het park, vind je statige oude herenhuizen.

Chocolade
Chocoladeliefhebbers opgelet, want naast prachtige oude panden vind je aan de rand van het Elisabethpark namelijk ook het Belgian Chocolate Village. Het grootste Belgische Chocolademuseum is gevestigd in een vroegere chocolaterie: koekjesfabriek Victoria. Je ziet hier maar liefst 900 m≤ aan geschiedenis, cultuur en beeldmateriaal omtrent chocolade. En, natuurlijk is het niet alleen maar leerzaam, je smaakpapillen gun je natuurlijk ook wat.

Net achter de Basiliek, ligt het Aquarium van Brussel. Een attractie die je meeneemt naar warme zeeŽn en de continenten. In het Aquarium van Brussel leer je alles over de leefmilieus van, niet minder dan 250 soorten (kleine) waterdieren van over de gehele wereld.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.