brussel-marktBrusselbrussel-triomfboog-park

Anderlecht

Anderlecht is een gemeente in Brussel, die waarschijnlijk de meeste faam geniet vanwege de voetbalclub Royal Sporting Club Anderlecht, maar deze buurt is meer dan het Constant Vanden Stockstadion en haar spelers!

De wijk Anderlecht heeft maar liefst negen musea, met een gevarieerd aanbod, van Erasmus tot het industriŽle verleden, van geneeskunde tot een historische geuze bierbrouwerij. Anderlecht is tevens goed voor een portie gevarieerde architectuur, van neogotisch tot romantisch en art deco tot conceptuele architectuur. Je vindt het allemaal terug in de wijk, net als groene parken en fraaie stadstuinen.

Bezienswaardigheden Anderlecht
Nabij de kerk van Sint-Pieter en Sint-Guido tref je het charmante begijnhof van Brussel, daterend uit circa 1250. In het bijbehorende museum zie je hoe het er in het dagelijks leven van de begijnen aan toe ging.

Het Geuzemuseum vind je in de zogenaamde familie-brouwerij Cantillon. Hier brouwt men nog op ambachtelijke wijze bier. De brouwers maken je vertrouwd met de productie van de heerlijke Brusselse geuzelambiek.

In 1521 logeerde Desiderius Erasmus een kleine zes maanden bij een vriend, in Anderlecht in het voormalige kapittelhuis "de Swaene". In het kleine museum, maak je kennis met Erasmus en waan je je terug in de 16e eeuw. Het meubilair, de historische kruidentuin, de schilderijen en zeldzame boeken doen oude tijden herleven.

Brussel_Abattoir

Markt
Voor een portie dagelijks leven, ga je naar het Slachthuis. Een overdekte hal, waar je behalve het voormalige† abattoir, in het weekend ook een grote markt met verse groenten en fruit kunt bezoeken. Tevens worden er regelmatig rommelmarkten georganiseerd. Je hoeft niet ver te zoeken, het terrein is gemakkelijk te vinden en te herkennen aan de twee bronzen stieren die de de hoofdingang markeren. In de Kelders van Kuregem, die op hetzelfde terrein liggen, worden, sinds een grondige renovatie, beurzen en tentoonstellingen georganiseerd.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video