brussel-triomfboog-parkBrusselbrussel-markt

Brussel: Europese hoofdstad van het stripverhaal

Brussel is behalve hoofdstad van Europa ook de Europese hoofdstad van het stripboek. Welke stad heeft twee stripboekenmusea, meerdere stripgalleries, veel goed gesorteerde stripboekenwinkels, een stripcafé en ook nog eens een bijzonder stripmurenparcours, uitgezet door het centrum van de stad? 

In 1993 begon de stad Brussel met het aanbrengen van strips op kale muren. Intussen is er een hele wandelroute uitgezet langs niet minder dan 50 grote muurschilderingen in het centrum en een enkele in Laken. Een originele manier om de stad al wandelend te ontdekken.

Brussel_striproute

Je kan dit op eigen houtje doen aan de hand van een plattegrond met daarop alle muurschilderingen. Een alternatief is de uitgezette stripwandeltocht van routeyou.com. Een rondwandeling die start bij het Museum voor het Stripboek en daar ook weer, na 10,7 kilometer, eindigt.

Een derde mogelijkheid is je aan te sluiten bij een groep van maximum 25 personen die onder leiding van een gids van het Museum voor het Stripboek een twee-en-een-half uur durende stripwandeling door de stad maakt. De kosten voor de huur van de gids zijn 125 euro (gedeeld door het aantal deelnemers). Het advies van het museum is ruim 2 weken van te voren je belangstelling kenbaar te maken. Dat kan via de website van het museum.

Brussel_striproute-strips-wandeling

Hoe maak je een stripmuur

De video toont hoe de stripmuur van Thorgal gemaakt wordt. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video