Brusselbrussel-marktbrussel-triomfboog-park

Zomerbars in drie Brusselse parken

In het Thurn & Taxispark, het Elisabethpark en het Josaphatpark in Schaarbeek kan je sinds kort in de zomermaanden genieten van zogenaamde 'zomerbars'. In Brussel was dit tot nu toe een onbekend fenomeen.

Parkfarm
Parkfarm was het eerste initiatief in deze sfeer. Het ligt in oude spoorwegbedding onder de Jubelfeestbrug van het nieuwe Thurn & Taxispark in Brussel. Het bestaat uit een grote moestuin, een kleine stadsboerderij, een picknicktafel en een grote serre die tegelijk dienst doet als kantine. Het leuke aan dit initiatief is dat het gedragen wordt door vrijwilligers in de buurt.

Elisabethpark
Ook omwonenden en bezoekers van het Elisabethpark droomden al lang van een zomerbar. In het park, gelegen op het plateau van de Koekelberg (ter hoogte van metrohalte Simonis), wordt elk jaar in juni een weekend lang het Plazey Festival gehouden (een evenement voor jong en oud met concerten, gastronomische lekkernijen en activiteiten voor de kids). Het Festival wordt sinds 2016 ‘verlengd’ met een zomerbar, met een aparte culturele programmering en kinderateliers.

De bar is zeven dagen per week geopend, meestal tot 20.00 uur en één of twee keer per week later. Dan kan je bijvoorbeeld genieten van een concert of een film. De buitenbar krijgt een plek bij het witte paviljoen in het hartje van het park.

Josaphatpark
In Schaarbeek ligt het Josaphatpark en midden in dit park ligt Buvette Sint Sebastiaan. Bij Buvette krijg je kwaliteitsproducten en Brusselse specialiteiten als ambachtelijk gebrouwen bier, vieruurtjes en natuurlijk ook wijn, koffie, frisdrank en chocolademelk.

Vrijdag is het ‘Fish Party Day’ waarbij kleien smakelijke gerechten geserveerd worden. Buvette Sint-Sebastiaan ziet zichzelf als 'dé ontmoetingsplaats voor wipschutters (handboogschieten op de ‘staande wip’), folklore-liefhebbers, wandelaars, joggers en foodies.'  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.