brussel-marktBrusselbrussel-triomfboog-park

Het beste van Brussel onder één dak: strips en gastronomie

Het Stripdorp in Brussel is een uniek concept, een plek waar alle stripliefhebbers van dromen. Het gebouw is 1760 m2 groot en bevindt zich in het historische centrum van Brussel. Je wordt bij de ingang verwelkomd door een levensgroot beeld van Kuifje en Bobbie (1.80 m).

Het 'Stripdorp’ is onder meer een museum, waar je tussen objecten en tekeningen afkomstig van grote Europese en Amerikaanse verzamelaars kan eten. Zo kan je genieten van heerlijke spijzen en dranken en ondertussen originele platen bewonderen van Kuifje, Lucky Luke, Blake & Mortimer, Asterix, Corto Maltese.

Brussel_stripdorp

Originele tekeningen kopen
Maar je kan er ook zeldzame werken aanschaffen. De eigen kunstgalerij sloot een partnership met Galerij Slomka uit Parijs. Het hele jaar zijn er originele tekeningen te koop van diverse grootmeesters van de strip, zoals van Hergé (Kuifje), Franquin (Guust Flater, de Marsupilami, Robbedoes), Pratt (Corto Maltese), Tabary (Iznogoedh), Morris (Lucky Luke), Moebius (Arzak, Blueberry), Uderzo (Asterix), Jacobs (Blake en Mortimer), en nog veel meer.

Brussel_comics-cafe

Brussel_comics-cafe-hamburgerObelix-burger
Omdat in het beeldverhaal - denk maar aan Asterix - een avontuur vaak met een (eet-)feest wordt afgesloten, is er in het Stripdorp een Comics Café. Daar kan, in een decor dat volledig aan het beeldverhaal is gewijd, gedronken, gegeten en feest gevierd worden.

De kaart van het café biedt Belgische specialiteiten aan als Vlaams Stoofvlees, Vol-au-Vent met Mechelse Koekoek, Witlofsoep met truffels. Maar er is ook een uitstekende keuze aan hamburgers, met de beroemde 'Obelix Burger en Popeye-burger’ voor de grote eters.

Boekhandel en stripbibliotheek
Een van de mooiste zalen van het Comics Cafe is gewijd aan Kuifje en bevindt zich in een oude kapel uit de 17de eeuw. Deze kapel behoorde toe aan een van de oudste families van Brussel, de Tour et Taxis. In het Comics Cafe bevindt zich, naast een kunstgalerij, ook een stripbibliotheek en een boekhandel.

Comics Cafe en Stripdorp
Grote Zavel 8, Brussel

Brussel_comics-cafe

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video