brussel-marktbrussel-triomfboog-parkBrussel

De mooiste uitzichten over Brussel op een rij

De redactie van Brussel-Nu heeft een aantal bekende en minder bekende ‘magnifieke uitzichten’ op Brussel voor je op een rijtje gezet!

The Hotel
Heb je geen last van hoogtevrees neem dan de lift naar de 26ste etage van The Hotel. Op duizelingwekkende hoogte zijn hier de bar en het restaurant van The Hotel gevestigd (Boulevard de Waterloo 38, Brussel). Je hoeft geen hotelgast te zijn om hier van het uitzicht over Brussel te genieten want bar en restaurant zijn ook toegankelijk voor de voorbijganger die gewoon een glaasje wil drinken of een hapje wil eten. Is dat laatste het geval, reserveer dan vooral een plek bij het raam!

Muziekinstrumentenmuseum MIM
Het terras van het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) is gelegen op de bovenste verdieping van Old England. Dit gebouw aan de Hofberg is één van de mooiste art nouveau gebouwen van Brussel en in 1899 ontworpen door de architect Paul Saintenoy. Het restaurant in de art nouveau koepel en het terras zijn helaas slechts tijdens de lunch toegankelijk. Je hebt er een prachtig uitzicht over het centrum van Brussel.

Brussel_MIM_uitzicht

Er zijn gelukkig twee uitzonderingen op het strikte openingsbeleid: elke zondag kan je er brunchen van 10.00 tot 15.00 uur! En op 21 juli ’s avonds (Onafhankelijkheidsdag) kan je vanaf 19.00 uur eten om daarna van het vuurwerk genieten. We raden je in dit geval wel aan zo snel mogelijk te reserveren.

De liften van de Marollen
Tussen het Justitiepaleis aan het Poelaertplein in Brussel en het Breughelplein in de Marollen gaan twee liften dagelijks zo'n 600 keer op en neer. Vanaf het Poelartplein heb je een schitterend uitzicht over de marollen, met op de achtergrond het Heizelplateau. Ons advies: neem de lift vanaf het Breughelplein en ga niet met de tram of lopend naar het Poelaertplein. De llift stijgt langzaam omhoog en zo kan je al genieten van het magnifieke uitzicht op het centrum van Brussel. Ben je in de gelegenheid neem dan lift bij zonsondergang. Een sprookjesachtige ervaring zal je beloning zijn. En nog gratis ook…

Aan de voet van de liften is een café gevestigd, de l'Ascenseur (Rue de l'Epée 1) waar je van 8.00 tot 20.00 uur terecht kan voor een ontbijtje met eigen gebakken brood, een kop koffie, een pintje, een glas wijn, een soepje of een lunch met keuze uit drie voorgerechten en drie hoofdgerechten. En dat alles voor zeer schappelijke prijzen.

Paking 58 - Les Jardins Suspendus
Parking 58is een parkeergarage met op de bovenste etage een prachtig uitzicht over Brussel. De parkeergarage werd in 1958 geopend naar aanleiding van de wereldtentoonstelling Expo 58. Parking 58 ligt tussen de beurs en het Sint Katelijneplein aan de Bisschopsstraat 1 in Brussel. Vanaf het dak heb je zicht op de belangrijkste trekpleisters van Brussel: de toren van het stadhuis op de Grote Markt, het Justitiepaleis, de basiliek van Koekelberg en het Atomium.

Hip en bruisend Brussel heeft het dak ook ontdekt en ‘s zomers wordt het parkeerdak omgetoverd tot ‘Les Jardins Suspendus’, de hangende tuinen. Het kale dak verandert dan in een heuse tuin met een gazon, stoelen, palmbomen en parasols. In zo’n exotisch sfeertje mag een cocktailbar natuurlijk niet ontbreken, evenals dj's en relaxte muziek. Een perfecte plek om met een glaasje in de hand te genieten van de ondergaande zon over Brussel. 

Let op: Parking 58 is vanaf 1 augustus 2017 gesloten! De parkeergarage wordt gesloopt en er komt een nieuw kantoorpand.

Crosly Bowling 
'Crosly Bowling Brussel' lijkt meer op een tankstation dan op een ‘bowlingcentrum’, maar vergis je niet. Ga naar binnen en klim naar de bovenste etage. Daar is een terras waar je met een kop koffie kan genieten van een totaal onverwacht en verrassend mooi uitzicht over Brussel.

Basiliek van het Heilige Hart
Onder de koepel van de Basiliek van het Heilige Hart, gelegen op de Koekelberg, is een openluchtgalerie, waar je kan genieten van het wijdse panorama over Brussel tot ver in Brabant. Op een hoogte van 52 meter heb je hier een uitzicht dat je kan vergelijken met dat van op het Atomium, maar een veertigtal meter minder hoog. Meer informatie over het Panorama vind je hier

Brussel_heilig_hart_uitzicht

Triomfboog Jubelpark
Wil je het drukke Atomium vermijden dan is er een prima alternatief: de arcades van de Triomfboog in het Jubelpark. Je hebt hier een mooi uitzicht op de Europese wijk aan de ene kant en de buurgemeenten aan de andere kant. De arcades zijn toegankelijk tijdens de openingsuren van het Legermuseum. Meer informatie over de musea in het Jubelpark? Kijk dan hier.

Koninklijke Bibliotheek
Een plek die niet erg bekend is en waar je rustig kunt genieten van een mooi uitzicht op de Grote Markt, helemaal tot de aan Koekelberg met het bekende silhouet van de Basiliek van het Heilig Hart, is het café van de Koninklijke Bibliotheek van België gelegen op de Kunstberg (Boulevard de l’Empereur 2). Het enige wat je moet doen is de lift nemen naar de vijfde verdieping en je vervolgens laten verrassen. Op mooie zonnige dagen is het terras ook geopend. Nadeel: het café sluit haar deuren al om 16.00 uur en is alleen op door de weekse dagen open is (vanaf 9.00 uur).  1000 Brussel

Het Atomium
Het bekendste Brusselse uitzichtspunt is zonder twijfel het Atomium. Door de afgelegen ligging ben je er niet onmiddellijk, maar het Atomium heeft als voordeel een uitzicht van 360 graden, dit in tegenstelling tot de meeste panorama’s van het stadscentrum. De lift was bij de inwijding van het Atomium de snelste ter wereld en is nu nog een van de snelste van Europa met zijn snelheid van 5 meter per seconde. 

De grasvelden van de koninklijke domeinen, de lanen van Zaventem.., je komt ogen en tijd te kort. Bij mooi weer kan je duidelijk de toren van de kathedraal van Antwerpen zien en en de toren van het hellend vlak van Ronquières (bij mooi weer ook te zien vanaf het panorama van de Basiliek van het Heilige Hart). In de hoogste bol van het Atomium is een restaurant gevestigd dat 's middags en 's avonds open is. Als je er een tafel reserveert is de toegangsprijs van 8 euro inbegrepen, inclusief bezoek aan het Atomium.

TIP: bestel je ticket(s) voor het Atomium vantevoren online en vermijd de wachtrij bij de kassa. Toegang to de attractie, de tentoonstellingen en het Panorama is inbegrepen!

Bestel hier je ticket(s) voor het Atomium

Brussel_Atomium-uitzicht

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.