Brusselbrussel-marktbrussel-triomfboog-park

Een must voor elke treinliefhebber

Slapen in je eigen treincabine, prachtig ingericht met authentiek treinmeubilair van internationale treinen, die het spoor in de twintigste eeuw nog bereden. Dat kan in Brussel, in Train Hostel. Voor jong en oud, treinfanaat of niet, een onvergetelijke ervaring. En ook nog eens dichtbij het nieuwe spoorwegmuseum in Brussel: Train World.

Brussel_train-hostel

Spoorwegmuseum

Het Train Hostel ligt vlakbij het station van Schaarbeek in Brussel, waar sinds september 2015 het nieuwe spoorwegmuseum Train World is gevestigd. Dit museum heeft bijna 25 miljoen euro gekost en is voor de spoorwegliefhebber een must.

Brussel_train-world

Je vindt er onder meer 22 historische locomotieven met bijbehorende rijtuigen, de oudst bewaarde stoomlocomotief van België, de Pays de Waes en als klap op de vuurpijl de Atlantic (type 12), een stoomlocomotief uit de jaren’30 van de vorige eeuw. Je kunt binnenkijken in een TEE inox-rijtuig, de verre voorloper van de hogesnelheidstrein of in een rijsimulator stappen en zelf een trein ‘besturen’.   

Stationsgebouw uit de belle epoque
Het stationsgebouw is een bezienswaardigheid op zich. Gelegen aan het Prinses Elisabethplein 6, is het een van de grootste stations van het Belgische spoorwegnet en het enige nog overgebleven staion uit de 'belle epoque' van Brussel.

Brussel_station_schaarbeek-train-world

Spoorwegen-geluk
Wat wil een liefhebber van het 'good old' spoor nou nog meer om zich gelukkig te voelen: slapen in een treinstel en vervolgens genieten van de indrukwekkende 'lichamen' van oude locomotieven en zelf ook nog achter de stuurknuppel zitten. En je ook nog in een tijdmachine wanen, teruggeschoten naar de bruisende belle epoque van Brussel.  

Praktische informatie 
Train World is dagelijks geopend, met uitzondering van maandag, van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tickets kan je on-line bestellen of aan de kassa (tot 15.30 uur).     Het museum ligt op slechts 8 minuten rijden van het station Brussel Centraal ( door de week zijn er 4 rechtstreekse verbindingen per uur). Met je vervoersbewijs (trein of bus/tram – halte Schaarbeek) krijg je korting op de toegangsprijs. 

Train World
Prinses Elisabethplein 5, Brussel 

Train Hostel
Avenue Georges Rodenbach 6, Schaarbeek, Brussel 

Brussel_train-world-museum

TIPS: Rechts van het station bevindt zich het natuurreservaat 'Het Moeraske'. Dit is het laatst bewaarde moeras van de Zennevallei en een heerlijk wandelgebied. En ook leuk: in plaats van met de trein naar het centrum van Brussel neem je tram 92 tegenover het station. Deze doorkruist de hele deelgemeente Schaarbeek tot aan de Zavel in het centrum. Een afwisselende sightseeing door een deel van Brussel waar je niet vaak komt.   

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.