www.brussel-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
Brusselbrussel-triomfboog-parkbrussel-markt

Sterrenchef Sergio Herman opent luxe-frietkot in Brussel

In navolging van Utrecht en Den Haag in Nederland en een Frites Atelier in het Belgische Antwerpen, heeft Herman aangekondigd ook een filiaal in Brussel te gaan openen.

Sergio Herman breidt zijn ‘Frites Atelier’-imperium uit. De friettent waar je haute cuisine patat geserveerd krijgt in Brussel ook een filiaal. De eerste Belgische locatie was in Sinjorenstad Antwerpen, nu is het de beurt aan Brussel.

Brussel_Frites_Atelier_sergio-herman

Sergio Herman laat in een interview weten dat hij voornemens is vervolgens uit te breiden naar de nationale luchthaven. In het Nieuwsblad laat hij het volgende weten; "Daar is nog nood aan zoiets. Er passeert zoveel volk en er is amper iets te eten met de Belgische identiteit. Dat snap ik niet."  

Wat kan de klant van het concept Frites Atelier verwachten? De Nederlandse chef serveert in zijn zaak degelijke Belgische frieten. Niet met een reguliere klodder mayonaise maar met een luxueuze omkadering. Er is keuze uit de smaken béarnaise, classic, Asian curry, truffel en andalouse. Wellicht ook niet onbelangrijk: alle sauzen zijn vrij van conserveringsmiddelen, geur, kleur- en smaakstoffen.

Brussel_Frites_Atelier

Toppings
Daarnaast zijn er ook nog de zogeheten 'Specials on top'. Te denken aan Vlaamse Stoverij, Pinda of Old Mimolette & Truffle. En niet alleen de toppings zijn anders dan bij andere friettenten. Ook de toonbank alsmede het interieur zijn nét iets meer. Ja, je betaalt iets meer dan bij een traditioneel frietkot, maar voor dat beetje extra krijg je vanzelfsprekend de originele Sergio Herman signatuur. 

Brussel_frites-atelier-sergio-herman

Op het moment van publicatie is, helaas, de precieze locaties voor het Frites Atelier in Brussel nog niet bekend. Herman kennende zal deze niet zo maar genoegen nemen met het eerste het beste pand. "Het gaat wel om panden op centrumlocaties", laat hij aan het eerder genoemde nieuwsblad weten. 

Snacks
Wie denkt enkel friet te kunnen bestellen bij de aankomende zaak, heeft het mis. Maak van je zak patatten een uitgebreid maal door er garnaalkroketten, luisterend naar de naam Crispy Zealand Shrimp Croquette of worst, op het menu terug te vinden als Mexican BBQ Sausage, bij te bestellen. Daarnaast zullen binnenkort hamburgers en kaaskroketten aan het assortiment worden toegevoegd. Bestel er zeker ook een portie stoofvleessaus bij, verrukkelijk!

Brussel_fritesatelier

We wachten met smart op de komst van het Frites Atelier Brussel. In tegenstelling tot zijn zaak in Antwerpen - the Jane - is reserveren bij deze zaak niet noodzakelijk. Iedereen kan tijdens de openingstijden binnenlopen voor een lekker portie frieten. Bemachtig bij opening direct een loyality card, hiermee verkrijg je na elke bestelling een stempel. Welke uiteindelijk recht geven op gratis mayonaise, drankje of een zak friet.

Brussel_frites-atelier-sergio-herman

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.