Brusselbrussel-marktbrussel-triomfboog-park

Met de auto naar Brussel

Brussel ligt op zo'n 200 km van Amsterdam en heeft prima vlieg- en treinverbindingen. Reis je met de auto hou dan rekening met flinke vertraging op de ring Brussel, met name door de week. 

Veel relaxter en verreweg het eenvoudigste is reizen per trein Ga je toch met de auto dan is dit de handigste route: Je rijdt over Antwerpen naar Brussel, om Antwerpen heen ligt de autosnelweg R1. Hierop sluiten diverse snelwegen aan. Vanuit Breda is dit de A16 die overgaat in de A1, vanuit Eindhoven de A67 die overgaat in de A21 en vanuit Bergen op Zoom en Roosendaal de A58/A4 overgaand in A12.

De R1 blijven volgen, totdat je E19/A1 aangegeven ziet staan, dit is één van de grote toegangswegen naar Brussel. Let goed op je snelheid. De boetes liggen (nog) wat hoger dan in Nederland en er wordt regelmatig gecontroleerd.

TIP: Luister voor actuele flitsmeldingen in België naar Q-Music. Dit radiostation kondigt 2 keer per uur de laatste meldingen aan onder de noemer 'vallende sterren'. Eenmaal in Brussel aangekomen zijn er vele parkeergarages in en net buiten het centrum. Kijk voor parkeerinformatie op de website parkeren in Brussel of op die van Q-parking. PenR is uiteraard ook een optie. 

LET OP: Centrum van Brussel autovrij
Brussel heeft onlangs het hart van de stad autovrij gemaakt. Auto’s zijn niet langer welkom op de belangrijkste wegen in het centrum. De nieuwe voetgangerszone is maar liefst 50 hectare groot en is daarmee de op één na grootste verkeersvrije zone van Europa, na Venetië. Plannen voor uitbreiding zijn er ook. Begin 2017 hoopt de gemeente die rond te hebben. Voor auto’s komen er nieuwe parkings aan de rand van het centrum. Dit ontmoedigngsbeleid pleit voor een retourtje over het spoor. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video