brussel-marktbrussel-triomfboog-parkBrussel

Een Brusselse wafel eet je lauw-warm

Is er iets lekkerders te bedenken dan de geur van een warme Brusselse wafel, krokant en smeuïg tegelijk? Een Brusselse wafel eet je aan tafel, lauw-warm en rijkelijk bestrooid met poedersuiker.

En voor wie het nog smakelijker wil met een flinke toef langzaam smeltende slagroom. De Brusselse wafel onderscheidt zich van de wafels uit andere streken van België die koud gegeten worden.

Brussel_brusselse-wafels

Ingrediënten
Voor 30 Brusselse wafels heb je het volgende nodig:
- 1/2 kg bloem
- 5 eieren
- 3/4 l melk
- 250 g boter
- 32,5 g gist (die dient zeer vers te zijn – te koop bij de bakker)
- 1 snuifje zout
- 2 pakjes vanillesuiker

Bereiding:
Een kopje melk apart houden. Zout, vanillesuiker, eidooiers, bloem, melk en gesmolten boter mengen. De overige melk opwarmen (lauw) en er de gist in oplossen. Goed roeren en vervolgens onder de rest mengen. Het eiwit stevig opkloppen en voorzichtig onder het deeg mengen. Het deeg gedurende 1 uur laten rusten en rijzen.

De wafels bakken in een ijzer met grote gaten. De platen verwarmen en invetten. Een kleine lepel deeg uitgieten over de ene helft van het open wafelijzer, het toestel sluiten en omkeren, zodat het deeg zich gelijk over de twee helften verspreidt. 

Na enkele minuten begint het al heerlijk te geuren. Open het wafelijzer en proef de wafel lauw.

Brussel_brusselse-wafel

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.