Brusselbrussel-marktbrussel-triomfboog-park

Kruidtuin

Al van verre zie je de enorme serres van de Kruidtuin in Brussel. Oorspronkelijk was de Kruidtuin, of Botanique, veel groter dan deze nu is. Nu zit het stadspark ingeklemd tussen de drukke wegen vol verkeer en ook de oorspronkelijk benaming doet zij geen eer meer aan. Een mengeling van verschillende vegetatie is wat thans nog rest.

Brussel_parken-kruidtuin-1.jpgIn 1826 werd de botanische tuin, nabij het huidige Noord Station van Brussel geopend voor het publiek. De tuin is gebouwd op verschillende terrassen. Op het laagste niveau, die in Engelse stijl is opgetrokken, ligt een vijver. Het zachte geklater van een waterstraal wordt overstemt door het geluid van het als maar doorrazende verkeer. Hoger, op het tussenplateau, vind je het gedeelte dat in Italiaanse stijl is ingericht. Hier vind je de tuinbedden en kleurrijke bloemperken. Het bovenste gedeelte is aangelegd in Franse stijl.

Serre
Het barokke gebouw, verloor haar functie van serre en is nu een tentoonstellingsruimte. De Serres doen thans dienst als cultureel centrum voor de Frans(talige) gemeenschap in Brussel.

Naast de gevarieerde exotische beplanting zijn er niet minder dan 30 (van orgineel 52) beeldhouwwerken in het park te vinden. Ga op zoek naar de Zaaier, de Slang, de Kaaiman of de twee nimfen bij de bron. Kun jij ze vinden?

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.