Brusselbrussel-marktbrussel-triomfboog-park

Het Egmontpark

De toegang is wat lastig te vinden en derhalve bleef het liefelijke Egmontpark in Brussel onbekend en daardoor ook lang onbemind. Het park is een prachtig achtergronddecor voor lieflijke tafereeltjes, een jong stel, glimmend van trots, met hun kleintje in de kinderwagen, kinderen spelen tikkertje en anderen manoeuvreren zich in ingewikkelde poses tijdens een yogasessie. In de verte klinken de klanken van een gitaarÖ.

Brussel_parken-het-egmontpark-2.jpgWanneer je via een van de ingangen (Grote Hertstraat, Waterloolaan, passage de Milan, Karmelietenstraat of Wolstraat) eenmaal de groene zone betreed waan je je in een wereld van verbeelding. Het Egmontpark leent zich perfect om de drukte van de stad even achter je te laten en op een bankje te mijmeren of een goed boek te lezen. Reis je met kinderen, laat ze dan onbezorgd hier rondspelen. Ze vinden snel een gelijkgestemde, Peter Pan, de jongen die nooit groot wilde worden.


Brussel_parken-het-egmontpark-1.jpgPeter Pan

Naast Peter Pan in eigen persoon ontdek je meer karakters uit dit bekende sprookjesverhaal. Als je beter kijkt zie je daar opeens, klein en frÍle, ook zijn vriendinnetje Tinkerbel. Velen kennen het verhaal over de jongen die met Wendy naar Neverland reisde van beelden van de film van Walt Disney. Deze klassieker stamt uit 1953, reeds vele jaren eerder, te weten in 1924, sierde dit bronzen beeld reeds de tuin nabij het 16e-eeuwse Egmontpaleis in Brussel.

In Londen vind je eenzelfde beeld in Kensington Garden. Het bronzen beeld is een kopie van het standbeeld dat werd gemaakt op verzoek van de auteur van het beroemde boek. Op het beeld staat te lezen: "Vriendschapsband tussen de kinderen van Groot-BrittanniŽ en de kinderen van BelgiŽ". De auteur schonk de replica aan Brussel omdat hij zwaar onder de indruk was van het grote leed dat BelgiŽ tijdens de Eerste Wereldoorlog had moeten ondergaan.

Verder biedt het bescheiden park plaats aan een heuse waterput, met de illustere naam de Pollepel. Een exemplaar uitgevoerd in gotische bouw met een geschiedenis die terug gaat tot aan de middeleeuwen. Verder tref je er een( voormalige) ijskelder, een nepruÔne en veel natuurschoon aan. Naast de bloeiende Brussel_parken-het-egmontpark-3.jpgborderplanten staat de statige en imposante Japanse notenboom, trots en fier, elk seizoen zon of regen te trotseren.


De inwendige mens kan worden verzorgd bij 'La Fabrique en Ville' (voorheen de L'Orangerie du parc d'Egmont). Een ideale plek voor zowel een romantisch diner als voor een zakenlunch. Of geniet van de zonnestralen op het terras.

Het Egmontpark in Brussel: een klein park met een enorm warme uitstraling!

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video