brussel-triomfboog-parkbrussel-marktBrussel

Brussel en omgeving op de fiets verkennen

Brussel heeft de laatste jaren flink werk gemaakt van zijn netwerk van fietspaden en fietsroutes. Ondanks de kleine niveauverschillen kun je Brussel op een flexibele en milieuvriendelijke manier ontdekken met de fiets. Of trek er op uit langs de verschillende fietsroutes door het Brussels Gewest.

Heb je geen fiets en wil je er toch op uit trekken? Dan zijn verschillende mogelijkheden om een fiets te huren. Bij de fietspunten in de stations van Brussel Noord, Brussel Centraal, Brussel Zuid en Brussel Luxemburg of bij het Brussels Fietsershuis van ProVelo in Elsene. Voor korte trajecten kan je ook een Villo!-fiets uit een Villo!-station huren en overal in Brussel in een ander Villo!-station terugzetten.

Iets anders dan anders
Voor tandems, vouwfietsen, bakfietsen kan je terecht bij Cyclo. Een riksja of een gocart huren? Kijk op de website van Rickshaw rental in Brussel. Wil je een electrische fiets? Kijk dan op de website van Cycles IMP of Electroads. Zoals je ziet is er op fietsgebied heel veel mogelijk!

Waar naartoe?
Mobiel Brussel heeft een interactieve fietskaart ontwikkeld met aangepaste fietsroutes door Brussel. Het kaartje geeft ook een overzicht van de fietswinkels en Villo!-stations.

Het Brussels Instituut voor Milieubeheer heeft een ‘Groene Wandeling’ uitgestippeld in de rand van Brussel, een tocht door landelijk Brussel die je ook per fiets kunt doen. Van april tot oktober organiseert Pro Velo elk weekend gegidste tochten waarop iedereen kan intekenen.  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.