brussel-marktbrussel-triomfboog-parkBrussel

Openbaar Vervoer Brussel: hoe werkt het

Eenmaal in Brussel is het wel zo handig als je af en toe een afstand kunt overbruggen met het openbaar vervoer. Dit lijkt†ingewikkeld maar werkt eigenlijk heel eenvoudig.

Er zijn 6 metrolijnen, 15 tramlijnen en 71 buslijnen in Brussel. Brussel werkt met 2 soorten vervoersbewijzen, MOBIB en JUMP. Als toerist kun je eigenlijk alleen gebruik maken van de zogenaamde JUMP kaarten.

JUMP kaarten
Deze kaarten kun je alleen kopen aan de loketten op de stations en de kiosken in de stad. Een uitzondering vormen de kaartjes voor een enkele rit. Voor een iets hoger bedrag kun je deze ook ter plekke kopen. Zorg dat je altijd je kaartje afstempelt!

Een enkeltje is tot een uur na het afstempelen geldig, waarbij je tussentijds zo vaak mag overstappen als je zelf wilt (met uitzondering van lijn 12 naar de luchthaven). Een enkele rit kost 2,10 euro. Een dagkaart is voordeliger (7,50 euro) voor wie denkt veel van het openbaar vervoer gebruik te maken. Een enkele reis met de Airportlijn kost 4,50. euro. (Prijswijzigingen voorbehouden)

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.