Brusselbrussel-marktbrussel-triomfboog-park

Museum Kunst & Geschiedenis

Het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark in Brussel is na een grondige verbouwing en opknapbeurt de nieuwe naam van het voormalige Jubelparkmuseum in het gelijknamige park.†De oude naam, Jubelparkmuseum, bood duidelijkheid over de locatie maar vertelde niets over het museum zelf.

Dit zorgde niet alleen voor verwarring met de andere musea in het Jubelpark (het Legermuseum en Autoworld), het zorgde ook voor onduidelijkheid over wat het museum te bieden hebben. Door te kiezen voor een naam die de collecties beter dekt, kiest het museum voor meer duidelijkheid.

Het is de bedoeling om van het Museum Kunst & Geschiedenis een sterk merk te maken. Gelijkaardige musea in het buitenland (zoals het Louvre in Parijs of het British Museum in Londen) kent bijna iedereen, het museum in Brussel is helaas wat minder bekend bij het grote publiek, ondanks de bijzonder waardevolle en unieke collecties. Door resoluut te kiezen voor een duidelijke naam en een sterk logo, hoopt men dat meer mensen het prachtige museum en de enorm uitgebreide collecties komen ontdekken.

Brussel_Jubelpark-museum

Het Museum Kunst & Geschiedenis heeft zichzelf de missie gegeven de bezoeker een betere museumervaring te bieden. In het museum kun je een reis maken†door de geschiedenis en rond de wereld,†van de prehistorie tot de 20ste eeuw.

Je†wandelt van prehistorische vuistbijlen naar Egyptische mummies, en van Delfts aardewerk tot indrukwekkende Brusselse wandtapijten. Je gaat de oosterse toer op tussen Aziatische boeddhaís en reist naar de andere kant van de wereld om een reuzenbeeld van Paaseiland te zien. En dan is er nog de mooie collectie van Belgische art nouveau.†

In de vleugel gewijd aan de klassieke oudheid maak je kennis met de pracht en praal van het oude Griekenland, Egypte en Rome. Bewonder de iconische zuilengalerij, bestudeer de kleurrijke mozaÔeken, sta oog in oog met Romeinse keizers of breng een bezoek aan Egyptische graven en mummies.

Maquette Rome
Een ander hoogtepunt van het museum is de Maquette van Rome, die een prachtig beeld geeft van Rome op haar hoogtepunt in de 4e eeuw. Lees meer over deze beroemde maquette in dit artikel.
Museum Kunst & Geschiedenis
Jubelpark 10, Brussel
Dagelijks geopend, behalve op maandag, van 9.30 tot 17.00 uur.†

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video