Brusselbrussel-triomfboog-parkbrussel-markt

Design Museum Brussels: museum voor kunst en design uit de 20e eeuw

Het Design Museum Brussels (voorheen bekend als ADAM) is een prachtig, vrolijk stemmend museum en kunstencentrum in Brussel, geheel gewijd aan design en kunst uit de 20ste eeuw. Het is gehuisvest in het gebouw van Trade Mart Brussel op het Heizelplateau, vlakbij het Atomium.

Het Design Museum Brussels beschikt met dit gebouw over 5000m2 tentoonstellingsruimte. En dat is zeker niet te veel. De permanente collectie is gebaseerd op een uitzonderlijke designcollectie (het Plasticarium) waarvan de eigenaar (Philippe Decelle) wilde dat zij één geheel zou blijven. Het Brussels Design Museum biedt een innovatieve en verrassende blik zowel op het plastic design van de jaren vijftig tot heden (permanente tentoonstelling /Plastic Design Collection).

Brussel_adam-museum-design

Tupperware
Deze unieke verzameling, de grootste in haar soort in Europa en de tweede wereldwijd, telt duizenden voorwerpen in plastic, van gebruiksvoorwerpen tot kunstobjecten. Van post-modernisme tot pop-art, van beroemde ontwerpers als Joe Colombo, Verner Panton, Eero Aarnio, tot Philippe Starck , Charles Kaisin en niet te vergeten de tijdloze en nog altijd populaire Tupperware-producten.  

Brussel_adam-museum-design

Tijdelijke tentoonstellingen
Naast de permanente tentoonstelling (die van tijd tot tijd wisselt) organiseert het Design Museum ook tijdelijke tentoonstellingen op het gebied van kunst en design. Alle periodes, vormen, materies en thema’s komen hierbij aan bod. Houd voor actuele informatie over exposities de Agenda op deze website in de gaten. Met een combi-ticket kan je zowel het Design Museum als het Atomium, ook gelegen op het Heizelplateau, tegen een gunstige prijs bezoeken. Uiteraard biedt de website van het museum zelf ook informatie over actuele zaken, toegangsprijzen en openingstijden.  

Design Museum Brussels
Belgiëplein ( Place de la Belgique), Brussel

Brussel_adam-museum-design

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.