Brusselbrussel-marktbrussel-triomfboog-park

Charliermuseum

In een negentiende-eeuws herenhuis in Brussel, ingericht door Victor Horta aan de Kunstlaan, vind je één van de mooiste verzamelplaatsen voor Belgische schilderkunst van het einde van de 19de tot het begin 20ste eeuw.

De verzameling die je hier treft geeft een mooi overzicht van de Belgische schilderkunst van het einde van de 19de tot het begin van de 20ste eeuw.

Er hangen portretten van de hand van grootmeesters als Wiertz, Gouweloos, Agneessens, realistische en impressionistische landschapsschilderingen van Boulenger, Baron, Wytsman en er zijn ook sculpturen te bewonderen van onder meer Charlier en Rik Wouters.
Brussel_musea-charliermuseum.jpg
De gehele collectie is tentoongesteld in de rijkelijk uitgeruste salons, ingericht met meubelen Louis XV-, Louis XVI- en Empirestijl. Aan de muren hangen wandtapijten uit Brussel en verder zijn de kamers opgesierd met porselein en zilverwerk.

Tip van de redactie van Brussel-Nu: In dit museum uit 1928 vinden geregeld concerten plaats. Een fraaiere plaats om oog en oor te strelen is nauwelijks denkbaar. Raadpleeg de Agenda voor meer informatie.

Charliermuseum 
Kunstlaan 16, Brussel

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.