brussel-triomfboog-parkbrussel-marktBrussel

Museum of Erotics and Mythology

Amsterdam heeft haar Sexmuseum, Brussel heeft het Museum of Erotics and Mythology , een museum volledig gewijd aan erotiek en mythologie.†

Brussel_musea-museum-of-erotics-and-mythology_2.jpgGuy Martens, is gepensioneerd arts uit Brussel en verzamelt al 40 jaar erotische kunst. Met deze indrukwekkende verzameling heeft hij het Museum van de Erotiek en de Mythologie ingericht.

De collectie is van onschatbare waarde en vormt een unieke collectie die nergens anders in Europa te vinden is. Een van de topstukken tussen de ongeveer 300 erotische kunstwerken die hij tentoonstelt, is een Sumerische kleitablet van 4000 voor Christus. Hierop is te zien hoe een pijp rokende vrouw achterwaarts gepenetreerd word.

In de vitrinekasten tref je verder fallussen uit Timor, India en Mexico die al honderden, soms al duizend jaar oud zijn. Bovendien is het museum verder gevuld met†schilderijen, sculpturen, griekse en romeinse oudheden, ivoren voorwerpen, japanse etsen, erotische tekeningen en litho's en diverse andere curiosa.

Museum of Erotics and Mythology†
Sint-Annastraat 32, Brussel

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video