Brusselbrussel-marktbrussel-triomfboog-park

Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Tweehonderd meter aan klassieke en prestigieuze winkels, dat is de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in Brussel, daterend uit 1847.

Brussel_Sint-Hubertusgalerijen

Zonder twijfel is dit een van de mooiste overdekte winkelgalerijen van Europa. Sinds de 19e eeuw, een ontmoetingsplaats van artiesten en intellectuelen in Brussel.

Brussel_Sint-Hubertusgalerijen

Reeds in 1837 begon architect Jean-Pierre Cluysenaar aan het ontwerp voor de galerijen. Een decennium later onthulde Koning Leopold I deze monumentale passage. De architect ontwierp een plaats die doet denken aan een stad. Binnen de overdekte ruimten vond je er culturele plekken, woningen, winkels, restaurants en cafés.

Brussel_Sint-Hubertusgalerijen

Voor winkels ‘op stand’ flaneer je door deze galerij. Chocoholics kunnen zich verlekkeren bij de prachtige winkels van Léonidas, Godiva en Neuhaus. Maar ook chique zaken voor bijzondere juwelen, boeken en interieur tref je hier. Verder is er ook ruimte voor een kleine cinema, het Museum der Letteren en Manuscripten en een aantal horeca-gelegenheden.

Brussel_Sint-Hubertusgalerijen

Wist je dat de Sint-Hubertusgalerijen, met de Koningsgalerij en de Prinsengalerij jaarlijks niet minder dan 6 miljoen bezoekers mogen ontvangen?!

Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen 
Galerie du roi 5, 1000 Brussel, België

(foto's Albert van den Boomen)

Brussel_Sint-Hubertusgalerijen

Brussel_hubertusgalerijen-winkelcentrum

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video