brussel-triomfboog-parkbrussel-marktBrussel

10 x de leukste musea voor kinderen in Brussel

Een dagje uit of stedentrip naar Brussel met kinderen? Wij zochten de leukste musea uit voor kleine en grote kinderen!

Museum voor Natuurwetenschappen
Voor elke Freek Vonk in de dop, moet het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel gewoonweg op de to-do lijst staan tijdens een bezoek aan de Belgsiche hoofdstad. De imposante skeletten van de Iguanodon dinosauriërs zijn de grote trekker in dit museum, maar er is nog veel meer te beleven en te leren. In de verschillende tentoonstellingsruimten zijn exposities te bewonderen over mens, de evolutie, schelpen, mineralen en insecten. Voor wie het uitstapje extra speciaal wil maken, zorgt dat het PaleoLab geopend wordt. Hier kunnen de kids zelf dino's opgraven, hoe stoer is dat?

Autoworld
Eerlijk is eerlijk, niet alleen kinderen genieten in dit museum. Vaders genieten soms nog wel meer van de imposante expositie dan hun zoons - of dochters. In het Jubelpark, waar sowieso een keur aan prachtmusea te vinden is, ligt dit walhalla voor iedereen met een voorliefde van gemotoriseerd verkeer. De meest bijzondere voertuigen zijn te bewonderen bij Autoworld en je kunt er zelfs plaatsnemen in een heuse racewagen. En als je goed kijkt, zie je niet alleen auto's maar stiekem her en der ook een aantal bekende striphelden. Extra leuk!

Brussel_Autoworld

Choco-Story Brussel
België en chocolade gaan hand in hand. Dat is in Brussel niet anders. Om het leerzame met het lekkere te combineren, neem je je kroost mee naar Choco-Story in Brussel. Het kleine museum, net achter de Grote Markt, leert de bezoeker alles wat er te leren valt over chocolade. Van cacaoboon tot overheerlijke eindproducten, van reclame uitingen tot geheime recepten. En het beste aan een bezoek aan dit museum? De demonstratie inzake het maken van chocolade figuren. Oh, ja en proeven natuurlijk!

Speelgoedmuseum
Dit is natuurlijk een inkopper. Welk kind houdt immers niet van speelgoed? Het wat rommelige Speelgoedmuseum is de hemel op aarde voor je kroost. Naast kijken naar nostaligisch speelgoed in de vele vitrinekasten mag er volop gespeeld worden. Perfect voor een regenachtige dag, want eenmaal binnen, zullen de kinderen niet zo snel meer willen vertrekken.

Brussel_Speelgoedmuseum

Stripmuseum
Brussel lijkt wel voor kinderen gemaakt. Want ook met een bezoek aan het Stripmuseum weet je zeker dat je goed zit. Oog in oog met Billie en Bollie, kennismaken met de smurfen of eindeloos tussen de stripboeken snuffelen in de bibliotheek? Kies maar er is genoeg te doen in het prachtige pand ontworpen door Horta. Na al dat kijken trek gekregen, bestel dan een overheerlijke wafel in de bijbehorende bistro.

Brussel_Stripmuseum

Riolenmuseum Brussel
Niet bang aangelegd. Niet bang om je kleren vies te maken en niet bang om een rat tegen te komen? Daal dan af, diep onder de straten van Brussel in het Riolenmuseum Brussel. Oud-medewerkers nemen je mee op pad in het gangenstelsel. Extra leuk; Onder de 18 jaar is de entree tot dit museum gratis. 

Musée Magritte
Toegegeven dit museum richt zich minder specifiek op kinderen, maar toch zijn de meeste kids dol op dit museum. Zij kunnen zich - soms nog beter dan volwassenen - goed inleven in de wereld van Magritte. Voor wijsneusjes die zich echt helemaal onder willen dompelen in de wereld van de Belgische surrealist, vragen aan papa of mama of ze (tegen betaling) de leuke luistergids mee mogen nemen naar de tentoonstellingsruimten. 

Trainworld Brussel
Sinds 2015 - toen dit museum de deuren opende - een hit onder de jongste bezoekers van de stad. Een museum vol treinen dat ook nog eens gelegen in/bij een heus station (Schaarbeek). Kom je in de (Belgische) schoolvakantie, dan origaniseert het museum vele leuke activiteiten die het bezoek nog leuker maken. 

Mini Europe
Europa op klein formaat. De kleintjes voelen zich ineens heel erg groot in Mini Europe, gelegen in de schaduw van het Atomium. Kijken is al leuk, maar bij de meeste schaalmodellen kan middels een knop ook nog eens iets in werking gezet worden. Extra leuk dus. Is je kind korter dan 115 cm, dan betaal je geen entree. 

Brussel_Mini_Europe

Kindermuseum Brussel
Deze laatste is een beetje een inkopper. Hoe kunnen kinderen een museum dat speciaal voor hen gemaakt is nou niet leuk vinden? Het museum zet alle zintuigen van je kroost op scherp. Voelen, ruiken, kijken, luisteren en proeven het komt allemaal aan bod.  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video