brussel-triomfboog-parkBrusselbrussel-markt

Overdekt skatepark

Een verlaten fabriek aan het Zuidstation in Brussel is omgetoverd tot een overdekt skatepark, the Byrrrh & Skate Project, waar iedereen welkom is.

Het is niet makkelijk om een skateboarder te zijn in het Brusselse, zo blijkt. The Byrrrh is met deze opening al aan zijn derde locatie toe in amper drie jaar tijd. Eerst zat het project in een verlaten pakhuis in Laken, wat ook direct de naam verklaart, want die komt van een reclamebord voor een populair Frans aperitiefdrankje dat boven de deur van het pakhuis hing. Twee winters lang bood deze eerste stek een plek waar skaters zich gedurende de koude winterdagen konden komen uitleven op zelfgemaakte ramps en gladde vloeren. Maar toen het gebouw verkocht werd, moesten ze op zoek naar een nieuw onderkomen.

Dat werd gevonden in Evere in een oude, verlaten televisiestudio. Ramps, halfpipes en een corner quarterpipe werden gebouwd, een bar werd ge´nstalleerd, er was zelfs een art studio waar oude skateboards als canvas dienden voor diverse kunstwerken. The Byrrrh 2.0 was geboren. En het was er aangenaam vertoeven tot helaas ook dat gebouw een nieuwe bestemming kreeg en de skaters dus op zoek moesten naar alweer een nieuw onderkomen.

The Byrrrh 3.0 is een maar liefst 945 vierkante meter groot indoor skatepark, compleet met ramps, halfpipes, corner quarterpipes en skate obstacles. De constructies zijn gemaakt van beton, hout, gerecycleerd afval en oud skatemateriaal door niemand minder dan Youssef Abaoud, een skater uit Dour die al sinds het prille begin zijn schouders mee onder het project zet en tevens zo goed als elke constructie zelf gebouwd heeft. In The Byrrrh zijn skaters van alle leeftijden en van elk niveau welkom. Zeven dagen per week, 24 uur per dag.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video