Brusselbrussel-triomfboog-parkbrussel-markt

Mini Europe

Aan de voet van het Atomium in Brussel ligt Mini-Europe. Hier maak je een reis langs 350 Europese miniaturen en animaties die je nergens anders kunt beleven.

Brussel_Mini_EuropeMini-Europe (ook wel Mini-Europa genoemd) opende in 1989 'haar deuren'.†In dit park doorkruis je in een paar uur tijd geheel Europa. Je wandelt er langs de mooiste steden, de Londense Big Ben verwelkomt je en met gondels en mandolines waan je je ineens in VenetiŽ. De HST brengt je in een wip van Parijs naar de andere kant van Frankrijk.

Brussel_Mini_Europe

Je kunt niet alleen de fraaie bouwwerken aanschouwen, je kan ze ook zelf in beweging zetten. Laat de Vesuvius uitbarsten of breek de Berlijnse muur af. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de Europese ruimte. Hier vind je talloze interactieve multimediaspelletjes naast de tentoonstelling "Spirit of Europe", waar je alles over Europa leert. Het park heeft vooral een educatief karakter.†

Brussel_Mini_Europe

Behalve reguliere entreetickets is het mogelijk een bezoek aan Mini Europe te combineren met andere bezienswaardigheden in Brussel, zoals:
Mini-Europe + Atomium
Mini-Europe + Ocťade
Mini-Europe + Planetarium Mini-Europe + Brussels Citysightseeing Hop on Hop Off †

Mini-Europe
Bruparck B1020 Brussel

Brussel_Mini_Europe

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.