Brusselbrussel-triomfboog-parkbrussel-markt

Vintage & Brocante markten in Brussel

Vintage is meer dan een modevorm of trend. Het is een lifestyle, dat je nieuwsgierigheid prikkelt en een bron van inspiratie vormt! In Brussel kan de liefhebber elke eerste zondag van de maand zijn of haar hart ophalen op maar liefst twee vintage-markten.

Elke eerste zondag van de maand strijkt de BVM (Brussel Vintage market) neer in de Sint-Gorikshallen, een historische trekpleister in hartje Brussel. Het principe van BVM is simpel: een samenkomst van vintage verkopers en jonge ontwerpers op een zelfde plek, een hele dag.

De verkopers en jonge ontwerpers bieden elke maand gevarieerde kwalitatieve waar TE KOOP: vintage kleding en tweedehands schoenen, zakken, juwelen, cupcakes, jassen, accessoires, decoratie, riemen, hoeden, jurken, truien, laarzen... Een niet te missen evenement dus voor de liefhebber!

En BVM biedt meer: een glas drinken of brunchen met vrienden in een mensvriendelijke omgeving, met een buitengewoon zicht. En de beste retro dj’s voorzien je in de namiddag van een bijpassende soundtrack met hun uitstekende vinylplaten!

BVM
Sint Gorikshallen
Sint-Goriksplein, 1 – 1000 Brussel

Per Bus : lijn 48 en 95
Per Tram : 3, 4, 31 en 32
Per Metro : 1 en 5

De Kruitfabriek
Gelegen aan het kanaal van Vilvoorde, was de Kruitfabriek één van de laatste overblijfselen van het industriële verleden van Brussel. De gemeente Vilvoorde/ Brussel besloot de fabriek te laten staan en het gebouw een culturele bestemming te geven.

En zo wordt er – ook - elke eerste zondag van de maand een Vintage & Brocante Markt in De Kruitfabriek georganiseerd. De markt start om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Bij de MadTiger bar kan je genieten van een heerlijke brunch met bubbels voor de prijs van 15 euro per volwassene. Kinderen zijn ook welkom en onder de twaalf eten ze mee voor 10 euro.

De Kruitfabriek
Steenkaai,44
1800 Vilvoorde - Brussel

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.