Brusselbrussel-triomfboog-parkbrussel-markt

Heerlijke vis bij Noordzee

Noordzee is dé lunchplek voor Brusselaars. Deze populaire viswinkel-traiteur lokt dagelijks vele klanten naar zijn winkel voor een overheerlijke lunch.

Zo maar een greep uit het assortiment: garnalenkroketten, gefrituurde inktvisringen, zwaardvis a la plancha. Of wat te denken van een portie coquilles, een bord mosselen of zeemessen, een delicatesse die in Nederland praktisch niet te vinden is.

Hoewel de naam Noordzee en haar uiterlijk anders doen vermoeden, is dit geen echte viswinkel maar een plek waar je broodjes kunt bestellen of ter plekke aan hoge tafels kunt genieten van de heerlijke hapjes die over de toog komen.

Brussel_lunch--noordzee.jpgToog
Oorspronkelijk was deze toog bedoeld om de klanten iets te kunnen laten proeven of een enkele keer een glaasje wijn te laten drinken, wanneer men op zijn bestelling moest wachten. Maar de delicatessenzaak werd steeds drukker bezocht en steeds meer mensen bleven aan de toog hangen, bestelling na bestelling plaatsend.

Noordzee heeft naar aanleiding daarvan besloten er een volledige consumptietoog van te maken. Op drukke dagen staan mensen hier schouder aan schouder om de lekkerste vishapjes te bestellen. Uiteraard mét een goed glas wijn in de hand. De toog staat 's zomers en 's winters buiten en is altijd vol.

Voor lekker eten, prima service en Brusselse humor, schuif je aan bij Noordzee. Sinds 2013 ook te vinden aan de Luxemburgstraat 62-64.

Noordzee
Sint-Katelijnestraat, Brussel

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video