brussel-triomfboog-parkbrussel-marktBrussel

Hedendaagse Fish & Chips bij Bia Mara

Na Antwerpen, Londen en de Kiekenmarkt in Brussel is Fish & Chips restaurant Bia Mara tegenwoordig ook te vinden op het Londenplein in Elsene.

Brussel_bia-mara-fish-chips

Liefhebbers van Fish & Chips zorgen ervoor dat ze een tafeltje te pakken krijgen bij restaurant Bia Mara in Brussel. Een populaire lunch- en dinerplek onder zowel bezoekers als inwoners van de Belgische hoofdstad. Hier geniet van je een heerlijke hedendaagse en duurzame variant van de aloude Engelse klassieker Fish & Chips.

Brussel_Bia-Mara-restaurant

Bia Mara – keltisch voor ‘vis en schaaldieren’ – heeft een traditionele, volkse en vette hap gepromoveerd tot een duurzaam en ecologisch verantwoord gerecht. Bij dit populaire restaurant krijg je geen hompen industriële vis in een vette korst met kleffe frieten. Bia Mara serveert een luchtige en krokante fish & chips-variant met smaakvolle en soms onbekende seizoensvis zoals heek, zeebrasem, skrei, zalm, schelvis of rode poon. De vis wordt gepaneerd met tempura of panko (Japanse broodkruim). De kaart omvat ook twee alternatieven met kip en een vegetarische optie.

Brussel_bia-mara-fish-chips

Je krijgt je eten in een houten bakje, op een stukje papier. Bij alle gerechten worden met de hand gesneden en met zeewier gezouten dikke frieten geserveerd die in 100% plantaardige olie worden gebakken. Je kan kiezen uit een aantal heerlijke en originele huisgemaakte sausjes, niet met azijn zoals in het Verenigd Koninkrijk, maar met heerlijke truffelmayonaise of wasabi met mint en limoensmaak, en Indiase of Jamaicaanse kruiden. Daarnaast kun je nog enkele smakelijke side-dishes bestellen als erwten muntpuree, knolseldersalade, venkel met mosterdzaadjes of pickles van radijs en wakame. Op de drankenkaart staan veel speciale biertjes maar ook wijn.

Brussel_Bia-Mara-restaurant

Barry Wallace en Simon White zijn het brein achter Bia Mara. In 2010 verkochten Barry en Simon fish & chips als streetfood op de markt in Dublin. Samen ontwikkelden ze een hedendaags fish & chips-concept. Ze openden hun eerste restaurant in Brussel, in 2017 volgde de tweede vestiging in Londen, de bakermat van fish & chips. En na Antwerpen is er nu de tweede vestiging in Brussel (Elsene). Reserveren is, helaas, niet mogelijk, dus kom op tijd als je je tanden in dit lekkers wilt zetten.

Bia Mara
Kiekenmarkt 41, Brussel
Londenplein 1, Elsene

Brussel_bia-mara-fish-chips

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video