brussel-triomfboog-parkbrussel-marktBrussel

Grond - Eva de Groote

Een jonge studente is opgegroeid in Frankrijk. Haar zoektocht naar haar biologische wortels brengt haar naar Brussel. Al gravend in de familiegeschiedenis ontdekt ze niet alleen sporen van de vrouw die haar grootmoeder was, maar ook van haar mysterieuze oom Léon die op jonge leeftijd stierf.    

Brussel_Boeken_Grond_Eva_De_GrooteHij blijkt de schakel te zijn om beter te begrijpen waarom de jonge vrouw als zuigeling in een adoptiegezin terechtkwam en waarom haar biologische moeder zo onbereikbaar is. Maar de zoektocht van de jonge vrouw zet een aantal gebeurtenissen in gang die niet alleen haar eigen geschiedenis beïnvloeden.

Dit is een verhaal over een queeste naar wortels, naar identiteit, én over de kracht van overleden familieleden, die soms nog steeds de touwtjes in handen lijken te hebben. Over onverwachte verwantschappen op al even onverwachte plaatsen. En over de natuur, die er altijd is om naar terug te keren.

Eva De Groote debuteerde in 2018 met de roman Na de regen. Naast verhalen maakt ze ook podcasts. Pas na het afronden van Grond besefte ze hoeveel verlangen erin school om meer te weten over haar eigen geschiedenis. Ze ging op zoek naar de grootmoeder die nooit grootmoeder werd en vond antwoorden over de relatie met haar eigen moeder. Het relaas van deze zoektocht kun je beluisteren in de podcast Nabij.

Grond
Eva De Groote
Manteau, 2021
ISBN 9789022338032
€22,99

Bestel Grond bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.