brussel-triomfboog-parkBrusselbrussel-markt

De danseres en het mes

Een nieuwe moordzaak voor commissaris Kluft en zijn team, die zich afspeelt in de Brusselse theaterscene. Brussel, een jaar na de aanslagen van 2016. Een prestigieus festival met experimenteel ballet.

Brussel_Boeken_Geert_van_Istendael_De_danseres_en_het_mesEen moord, tientallen verdachten, honderden sporen en geen enkel alibi. Denkbare en ondenkbare motieven zijn legio. Is er opnieuw een terrorist op pad? Was het verterende afgunst tussen kunstenaars? Of iets wat niemand kan vermoeden? De kettingrokende, altijd knorrige commissaris Kluft en zijn voormalige inspecteur Ali Demir, proberen samen met hun brigadiers, twee jonge, slagvaardige meiden, een pad te vinden door een labyrint van veronderstellingen en mogelijkheden. Zullen zij erin slagen het kluwen te ontwarren?

Geert van Istendael (1947) is schrijver, vertaler, essayist en dichter. Van hem verschenen onder meer Het Belgisch labyrint, Arm Brussel, Mijn Nederland en de dichtbundel Taalmachine. In 2010 schreef hij een kleine biografie over Manneke Pis, de dichtbundel Sociale zekerheid en andere gedichten en het veelbesproken pamflet Tot het Nederlandse volk.

De danseres en het mes
Geert van Istendael
Houtekiet, 2020
ISBN 9789089248596
€21,99 (paperback)
€15,99 (ebook)

Bestel De danseres en het mes bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.