brussel-triomfboog-parkBrusselbrussel-markt

Brussel. De stad waar ik van hou

'In Brussel, De stad waar ik van hou' staat Luckas Vander Taelen stil bij de toestand van Brussel, de stad waar hij van houdt en die aan een razend tempo verandert. Van een wat saaie en verouderende stad in de jaren tachtig tot de exploderende metropool van 2019: Brussel is de meest diverse stad ter wereld geworden met een nooit geziene bevolkingsgroei.

Brussel_Boeken_Luckas_Vander_Taelen_BrusselVander Taelen wandelt en fietst door zijn buurt en andere stadsdelen die hem dierbaar zijn en mijmert over verleden, heden en toekomst. De onloochenbare dynamiek eigen aan de verjonging van de stadsbevolking, wat tot een ware aardverschuiving leidde bij de laatste verkiezingen, biedt volgens hem grote kansen. Om die niet te missen, blijft het echter noodzakelijk om het ook over de samenlevingsproblemen te hebben die onvermijdelijk opduiken als groeipijnen in een superdiverse grootstad.

Zijn eigen overpeinzingen toetst Vander Taelen af bij een aantal wijze generatiegenoten. Samen praten ze over de toekomst van de boeiendste stad van dit land. Een unieke gids van een Brusselaar in hart en nieren, met verborgen plekken en fascinerende verhalen.

Brussel - De stad waar ik van hou
Luckas Vander Taelen
Houtekiet, 2019
ISBN 9789089247889 
€ 21,99 (paperback)
€ 14,99 (ebook)

Bestel Brussel bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video