brussel-triomfboog-parkBrusselbrussel-markt

Slagschaduw - David van Reybroeck

Deze stilistisch talentvolle roman is uiterst los gecomponeerd. Personen en scènes ontrollen zich na en door elkaar heen, maar alle zijn gesitueerd in een meestal regenachtig Brussel. 

Brussel_Boeken_david_van_Reybroeck_slagschaduwHoofdpersoon Rik is freelance journalist bij een nationale krant en werkt met fotograaf Lode Franz samen aan geslaagde reportages. Als zij samen de avonturen van het bekende rennerscircuit Roubaix-Parijs willen beschrijven, verongelukt zijn vriend op het meest troosteloze stukje Europa.  

Zijn enerverendste opgave is een studie naar de vrouw die jaren geleden model heeft gestaan voor het standbeeld van Gabrielle Petit, een spionne die in de Eerste Wereldoorlog is gefusilleerd. Hij achterhaalt veel, de beeldhouwer, de weduwe van de cardioloog die haar opereerde.

Er is een korte relatie met de Franstalige danseres die op de academie als model fungeerde. Feitelijk spelen alle voorvallen zich af in situaties, waar 'in de schaduw van verlies naast kwetsbaarheid ook helderheid groeit'. Fraaie roman over vergeten en verlies. 

Slagschaduw
David van Reybroeck  
De Bezige Bij, 2015
ISBN 9789023491873
€ 15,00

Bestel Slagschaduw bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video