brussel-marktBrusselbrussel-triomfboog-park

Een hotel in de Koninklijke Sint Hubertusgalerijen

Hotel des Galeries is een modern hotel, gelegen op een unieke plek in het hartje van Brussel: de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. De ingang bevindt zich op de hoek van de Beenhouwersstraat. Een heerlijke plek, zowel letterlijk, de beste Belgische chololatiers bevinden zich op kruipafstand van het hotel, als figuurlijk.

De 23 kamers zijn ingericht door bekende interieurarchitecten met natuurlijke materialen en een moderne uitstraling. In de kamers zijn parketvloer en houten binnenluiken gecombineerd met op maat gemaakte meubels en voorwerpen afkomstig van antiquairs uit Zavelwijk.

Letterlijk en figuurlijk een heerlijke plek
Verdeeld over 4 verdiepingen hebben sommige kamers uitzicht op de Koningsgalerij, op de Kathedraal of op de daken van het centrum van Brussel. Om te eten hoef je niet ver te lopen. Grenzend aan het Hotel des Galeries ligt het nieuwe restaurant Comptoir des Galeries. Ook dit is letterlijk en figuurlijk een heerlijke plek.

Restaurant Comptoir des Galeries
Het restaurant heeft 60 zitplaatsen, een open keuken, is licht en comfortabel, met 2 verdiepingen rondom een patio met planten. De houten tafels, de twee met keramiek beklede bars en de plafonds met geometrische caissons die overgaan in spiegels vormen de identiteit van het restaurant.

Bijzonder zijn de enorme weegschaal en het persmateriaal die een plek hebben in de zithoeken. Zij zijn afkomstig van de ‘Ateliers Hart’, de voormalige ‘bewoners’ van deze plek en 175 jaar lang hofleverancier voor medailles, decoraties, ordelinten en luxe schrijfwaren.

Belgische klassiekers
Aan het hoofd van de keuken staat de Franse chef-kok Julien Burlat. Als Brusselaar in hart en nieren werd hij verliefd op het authentieke en historische kader van de Galerijen en ontwierp voor het restaurant 'een kaart bestaande uit de klassiekers van de Belgische keuken met zorg voor de authenticiteit van het product'.

Hotel des Galeries
Beenhouwersstraat 38, 1000 Brussel

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.