brussel-marktBrusselbrussel-triomfboog-park

Brasserie Houtsiplou

Houtsiplou, in het Brussels dialect betekent het zoveel als een plaats waar het regent, is een Belgische brasserie niet ver van de Grote Markt, in het centrum van Brussel.

Geen saaie witte muren in deze eetgelegenheid. Hier zijn de wanden muren volledig beschilderd met tekeningen die van Brussel een karikatuur maken. Bekende Brusselaren Jacques Brel en Arno Hintjens dansen zingend in het rond, Belgische newbeat-formatie de Confetti’s wijst de bezoeker op de Sound of C, een Smurf kijkt door een raampje naar buiten en er is zelfs ruimte voor een verwijzing naar de Bende van Nijvel. Belgische kunstenares CÄäT toverde haar vaderlandse geschiedenis kleurrijk op de muren van dit etablissement.

Brussel_houtsiplou-restaurant

De menukaart is al even rijkelijk geïllustreerd als het interieur en biedt lekkers voor jong en oud. Vlees, vis of vegetarisch je vindt het allemaal bij Houtsiplou. Maar deze brasserie staat vooral bekend om zijn overheerlijke burgers en frietjes, geserveerd in een bloempotje. Het is een plek waar gezelligheid heerst en het personeel hartelijk is.

Houtsiplou
Rouppeplein 9, Brussel

Brussel_dinner-brasserie-houtsiplou-g.jpg 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.