brussel-triomfboog-parkbrussel-marktBrussel

Taptoe: een B&B in kunstzinnige sferen

B&B Taptoe ligt in de Sint-Jacobswijk, in het hart van de oude stad van Brussel, midden in een levendige wijk en toch rustig, want de kamers liggen aan een doodlopend voetgangerssteegje, met aan de ene kant de Galerie Taptoe en aan de andere kant het Conservatorium. De kamers zijn verdeeld over drie (bijna) naast elkaar gelegen huizen. 

De eerste kamer is een duplex-studio in het 17e-eeuws pand dat eveneens ruimte biedt aan het atelier en de galerie van de Belgische kunstenares Catherine Hunter. De andere kamers liggen in twee appartementen in een 19de eeuws pand op 50 meter van galerie Taptoe.

Grote diversiteit aan kamers
Alle kamers zijn uitgerust met een televisie (plat scherm, kabel), gratis wifi-aansluiting, een radio-wekker-iPhone station en een eigen badkamer. De kamer ‘Studio Taptoe’ (duplex-kamer) bevindt zich boven het atelier van Catherine Hunter en vormt een autonome gezellige woonruimte.

Brussel_bb-taptoe

De studio bestaat uit drie ruimtes: een slaapkamer met een bed van anderhalve meter breed, een badkamer met douche, wc en wastafel en onder het schuine dak een keukentje, waar je ook kan eten en eventueel werken. Studio Taptoe is bereikbaar via een mooie, maar nogal steile houten trap.

Kingsize
De kamers van het Rozendaal, gelegen op 50 meter van de galerie, zijn verdeeld over twee appartementen op de 1e en 2e verdieping van een klassiek gebouw. Elke verdieping heeft een eigen keuken annex eetkamer, waar je je ontbijt kan klaarmaken.  Je hebt de keuze tussen ‘budget’ tweepersoonskamers en ‘gewone’ tweepersoonskamers. Het voornaamste verschil is de grote (15 of 18 vierkante meter).

De luxe kamer ‘Bolero’ is meer dan 30 vierkante meter groot, heeft een king size bed, een king size tv en een prachtige 19de eeuwse canapé. Een van de muren van Bolero is voorzien van een muurschildering, gemaakt door Nathalie Hunter, de zus van Catherine. De badkamer is klein, maar waarschijnlijk één van de mooiste badkamers die je ooit gezien hebt.

B&B Taptoe
Place de la Vieille Halle aux Blés 24, Brussel

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.