brussel-triomfboog-parkbrussel-marktBrussel

Irisfeest

Locatie: Paleizenplein, Brussel

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het jongste gewest van België en het viert ieder jaar op gepaste wijze zijn verjaardag. Elk jaar nodigt Brussel zijn miljoen inwoners (en alle andere sympathisanten) uit om mee te komen delen in de feestvreugde tijdens het Irisfeest (genoemd naar de moerasbloem die op het wapenschild van het gewest prijkt). Dit jaar voor de 30e keer van 1 tot en met 5 mei 2019.

Het Irisfeest wordt in heel Brussel gevierd met gratis concerten, straatanimatie en een uitgebreid aanbod aan activiteiten voor volwassenen en kinderen, zoals de Electro Night, Mixity sings Brel, Feest in het Park, Europadag, Iris Food Corner, en nog veel meer...

Brussel_irisfeest

Electro Night
Zaterdagavond wordt het Paleizenplein omgetoverd tot een gigantische dansvloer tijdens de Electro Night, waar liefhebbers van elektronische muziek hun hart kunnen ophalen tijdens een reeks concerten. Zondag zijn er in het Warandepark talloze activiteiten te beleven. Brusselse culturele, folkloristische en sportverenigingen stellen er op een ludieke, interactieve manier hun activiteiten voor. Je kan er ook kijken naar korte, poëtische optredens van Belgische en internationale kunstgezelschappen.

Brussel_irisfeest

Op het Koningsplein en Paleizenplein kun je zaterdag en zondag smullen van internationale gerechten bij tientallen foodtrucks bij de Iris Food Corner. Zaterdag van 12.00 tot 00.30 uur en zondag van 12.00 tot 22.00 uur. Op zondagmiddag wordt het Paleizenplein in vuur en vlam gezet door het project “MIXITY sings BREL”, dat het feestweekend op een frisse en feestelijke manier zal afsluiten.

Europadag
Tijdens het Irisfeest wordt ook de Europadag gevierd. Zaterdag vieren de EU-instellingen in Brussel de verjaardag van de verklaring van Schuman met een open dag. Tijdens de open dag worden er rondleidingen in het hoofdkwartier gehouden, zijn er evenementen met Europese gerechten en andere vermaak voor jong en oud. Niet te missen: een bezoek aan het uitzonderlijke Europa-gebouw, de grote vergaderzaal van het Europees Parlement en een bezoek aan het Huis van de Europese Geschiedenis of het futuristische en gloednieuwe Station Europa.

Brussel_europadag

Tegelijkertijd leer je wat je altijd al wilde weten over de EU en niet durfde te vragen. Bezoek de vergaderzaal van de Europese commissarissen ‘Jean Monet' in het Berlaymont-gebouw: je geniet hier van een spectaculair uitzicht over Brussel vanaf de hoogste verdieping in de ruimte waar de Europese commissarissen elkaar ontmoeten en belangrijke beslissingen over de toekomst van de Europese Unie nemen.

Meer informatie over het programma op de website van het Irisfeest.

Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video