brussel-triomfboog-parkBrusselbrussel-markt

Anima Festival 2024

Locatie: Flagey, Brussel

Cultuurhuis Flagey in Brussel presenteert van 23 februari tot en met 3 maart 2024 voor de 43e keer het Anima Festival, een festival voor de animatiefilm. Flagey zindert dan tien dagen lang op het ritme van de animatiefilm: voorstellingen van korte films, met o.m. programma's met het beste uit de wereldproductie van het voorbije jaar, premières van enkele langverwachte nieuwe langspeelfilms, onuitgebrachte films, schattige, grappige, poëtische, filosofische, abstracte, diepzinnige, gewelddadige en erotische filmpjes – van ‘s morgens tot ‘s avonds, voor alle smaken en leeftijden (‘s ochtends en ‘s middags voor de hele familie, ‘s avonds voor volwassenen).

Brussel_Anima-Brussels

Naast de alle aandacht voor animatiefilms is er ruimte en aandacht voor tentoonstellingen, mapping, lezingen, workshops, Carnaval, Valentijnsdag en nachten vol animo, concerten, gesprekken, eten en drank. ANIMA zet in 2018 de productie van een bijzonder productief animatieland in de kijker: Estland. De Estlandse animatiefilm wordt in de bloemetjes gezet met een focus bestaande uit filmprogramma's voor kinderen en volwassenen, een tentoonstelling rond de befaamde animatiestudio Nukufilm, een retrospectieve van het oeuvre van animatiefilmer Priit Pärn en een programma eindwerken van de filmscholen in het kader van FUTURANIMA.

Bekende gasten uit binnen- en buitenland zijn ook present op het festival, onder wie niemand minder dan Peter Lord en Michaël Dudok de Wit. Verder werkt Anima samen met Experience, het Brussels Virtual Reality Festival, waardoor je ook kennis kunt maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality.

Kijk voor meer informatie en het programma op de website van Anima.

Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video