brussel-triomfboog-parkBrusselbrussel-markt

Salon du Chocolat

Locatie: Tour & Taxis, Brussel

Liefhebbers van chocolade kunnen hun hart ophalen op de Salon du Chocolat, van in het complex van Tour & Taxis in Brussel. Het is de grootste chocoladebeurs van België met tientallen exposanten op de beurs en spectaculaire onderdelen als chocolade-standbeelden en een modeshow met chocoladejurken. Het is nog niet bekend of de beurs in 2022 doorgaat in verband met de corona-situatie.

Brussel_salon-du-chocolat-chocolade

Op het podium van de 'Pastry Show' wisselen de grootste chefs, chef-patissiers en meester-chocolatiers elkaar elk uur af om het publiek live hun beste chocoladerecepten voor te stellen en hun professionele tips te delen. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er Chocoland, met ludieke en lekkere activiteiten kunnen kinderen zich hier uitleven met chocolade op allerlei manieren. Dagelijks open van 10.00 tot 19.00 uur.

Chocolate Pass
Voor de echte chocoladeliefhebber is er tussen 1 en 15 februari de Chocolate Pass. Deze geeft recht om bij meer dan 20 chocolatiers in Brussel te gaan proeven van hun heerlijke creaties. Daarnaast geeft de pas recht op korting bij de musea Belgian Chocolate Village en Choco-Story, waar de bezoeker alles over de geschiedenis van de chocolade te weten kan komen.  Bovendien krijg je met de pas korting op aankopen bij enkele chocolatiers. De Chocolate Pass kost 5 euro en is te koop bij de kantoren van Visit Brussels.

Brussel_salon-du-chocolat-chocolade

Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video