brussel-triomfboog-parkbrussel-marktBrussel

BANAD Festival 2024

Locatie: Brussel, diverse locaties

Brussel is de Art Nouveau en Art Deco hoofdstad van Europa. Architect Victor Horta, Art Nouveau routes en krullerige gevels waarachter de mooiste interieurs verstopt zitten. In de lente van 2024 vindt de zevende editie plaats van een speciaal festival voor Art Nouveau en Art Deco: BANAD (Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival) van 9 tot en met 24 maart 2024.

De nadruk ligt op rondleidingen te voet, met de bus en op de fiets door wijken in Brussel langs de highlights van Art Nouveau en Art Deco in de Belgische hoofdstad en langs gebouwen en bijzondere interieurs die normaal voor publiek gesloten zijn. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, concerten, films en andere culturele evenementen.

Brussel_banad-art-nouveau

Art Nouveau
Het eerste Art Nouveau huis in Brussel werd gebouwd in 1893. Vandaag telt Brussel meer dan 500 Art Nouveau gebouwen en daar bruist het van het leven: woningen, musea, winkels, restaurants, cafés, enz. Zoals het Maison Cauchie dat door de eigenaars met veel liefde werd gerestaureerd en het warenhuis waar nu het Stripmuseum is gevestigd. Het zijn pareltjes van deze wervelende architectuurstijl. In het Fin de Siècle Museum, onderdeel van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, zijn de Art Nouveau en Art Deco meubelen en glazen voorwerpen een lust voor het oog. Het BANAD Festival is een mooie kans om deze rijke collectie en de bijzondere huizen te leren kennen.

BANAD Festival
10 - 27 maart 2022

Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video