Brusselbrussel-marktbrussel-triomfboog-park

Stripfeest 2023

Locatie: Tour & Taxis, Brussel

In Brussel is van vrijdag 8 tot en met 10 september 2023 de veertiende editie van het Stripfeest. Het festival heet tegenwoordig BD Comic Strip Festival.

Sinds 2010 brengt het Stripfeest hulde aan het stripverhaal in al zijn vormen en verwelkomt het jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers in Brussel. Klein of groot, liefhebber of stripspecialist, iedereen vindt hier zijn gading tussen de schare aan activiteiten die worden aangeboden. Dit jaar is er een speciale editie in verband met de maatregelen rond het coronavirus. 

Brussel_stripfeest

Het kloppend hart van het feest is het complex van Tour & Taxis. Daar zijn stripmusea, tientallen uitgeverijen, tentoonstellingen, boekhandels, striphandelaars en kleine uitgeverijen gecentraliseerd. Op het programma staan tentoonstellingen, lezingen, workshops en signeersessies met een honderdtal auteurs.

Het Stripfeest biedt nog meer: een nocturne in het Warandepark, rondleidingen met gids, striptentoonstellingen en activiteiten overal in de stad. Zondag trekt de Balloon's Day Parade door de straten van Brussel, een parade met grote ballonnen in de vorm van striphelden. Tegelijk is er de Kuifje rally met meer dan 50 auto's die tussen 1946 tot 1993 in het tijdschrift Kuifje verschenen. Meer informatie en het programma op de website van het Stripfeest.

Travel Brussels in a minute

Mooie korte impressie van Brussel met drone en video