Brusselbrussel-triomfboog-parkbrussel-markt

Stadsstrand Brussel Bad

Locatie: Akenkaai, Brussel

Van 6 juli tot en met 12 augustus 2018 tovert Brussel Bad de Akenkaai in Brussel opnieuw om tot een heuse strandboulevard waar inwoners van de stad en toeristen gratis van de zomer kunnen genieten. Zonnen en borrelen, film, muziek, sport en spel; dat staat allemaal op het programma. Het strandfestival vindt deze zomer niet alleen plaats op de Akenkaai, maar ook aan de overkant van het kanaal, op de Becokaai naast de Havenlaan. Om van de ene naar de andere oever te komen kunnen bezoekers gebruik maken van een tijdelijke voetgangersbrug van 56 meter lang.

Lekker soezen of lezen in de zomerzon, een spannend partijtje beachvolleybal, beach rugby, petanque of strandvoetbal spelen, zonnen op het warme zand, in een ligstoel genieten van een aperitiefje terwijl de kinderen een zandkasteel bouwen, onder de blote hemel naar een film kijken op het grootste reuzenscherm van de stad, dat en nog veel meer kan allemaal tijdens de zomermaanden juli en augustus op het strandbad van Brussel.

Brussel_bad-strandbad

Om de veiligheid te garanderen zal er voldoende politie aanwezig zijn op het terrein, maar bezoekers mogen wel rugzakken meenemen naar Brussel Bad. "De politie zal willekeurige controles uitvoeren en tijdens de grotere evenementen zal er ook meer controle zijn", zegt Brussels burgemeester Yvan Mayeur. Zoals elk jaar is er ook veel aandacht voor het Brusselse nachtleven. De 'Boatclub' organiseert ook dit jaar elk weekend hippe feestjes. Cultuur komt ook ruimschoots aan bod op Brussel Bad. Zo is er dit jaar een filmfestival dat volledig in het teken staat van de Spaanse hoofdstad Madrid en is er een samenwerking met operahuis De Munt. Voor de sportievelingen staan er verschillende sporten als Beach Rugby en beachvolleybal-toernooien op het programma.

Brussel_bad-stadsstrand

Lichtstoet
Brussel Bad opent op vrijdag 1 juli feestelijk met een feeërieke lichtstoet. In deze indrukwekkende lichtstoet spelen kolossale zeewezens de hoofdrol. In de handen van bedreven poppenspelers banen zij zich een weg door de nacht op het ritme van de taiko (Japanse drum) en electrosounds. Een melkwegstelsel van kwallen, fonkelende zeesterren, een majestueus zeepaard en steltenlopers trekt fier de wagen van Oceanis voort. Vissen groot als sterren volgen in hun kielzog, op verbluffende wijze tot leven gebracht door marionettenspelers. Als een deinende golf palmt deze onderzeese constellatie door de straten van Brussel. De stoet vertrekt om 17.00 uur aan de Sainctelettebrug, de grote openingsshow begint om 22.00 uur.

Brussel Bad
Van 6 juli tot 12 augustus 2018
Dinsdag, woensdag, donderdag en zondag: van 11 tot 22 uur.
Vrijdag en zaterdag: van 11 tot 23 uur.
Maandag gesloten.

Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.