brussel-triomfboog-parkBrusselbrussel-markt

Bezoek de Koninklijke serres in Laken

Locatie: Koninklijke serres Laken, Brussel

Jaarlijks kijken velen er naar uit, de openingsdagen van de Koninklijke Serres in Laken (Brussel). De beroemde kassen, daterend uit de 19e eeuw, openen tijdens de belangrijkste bloeiperiode van het jaar de deuren. Ruim drie weken lang krijgt het publiek een inkijkje tussen de meest zeldzame bloemen en planten die vanuit de hele wereld door Leopold II hierheen gehaald zijn. De serres zijn in 2019 van 19 april tot en met 10 mei weer even voor het publiek geopend. Een tropische 'art nouveau' ervaring op een steenworp afstand van het centrum van Brussel!

Brussel_serres-laken

Wonderlijke architectuur voor een woud aan planten en bomen
Koning Leopold II liet de serres bouwen tussen 1876 en 1894. De wonderlijke architectuur is van Alphonse Balat, leermeester van Victor Horta. De Engelse tuinarchitect John Wills mocht de inrichting verzorgen.

Het ensemble bestaat uit de ronde Wintertuin, met de enorme glazen koepel, de Kongoserre met vijf kleine koepels en planten uit de voormalige Belgische kolonie, het rechthoekige Palmenhuis en de IJzeren Kerk. De serres zijn onderling verbonden door ‘glazen galerijen'. Elk jaar bestelde Leopold weer nieuwe planten die ook vandaag nog de harten van menig tuinliefhebber sneller doen kloppen.

Brussel_serres-laken

Behalve toegang tot de serres geeft het entreeticket dit jaar ook de mogelijkheid het atelier van Koningin Elisabeth te bezoeken.

Koninklijke Serres
Kasteel van Laken, Koninklijke Parklaan - 1020 Brussel (Laken)
Toegangsprijs en korting: 2,50 euro, gratis onder 18 jaar.
Open: dinsdag tot en met zondag
De openingstijden variėren van dag tot dag: op dinsdag, woensdag en donderdag zijn ze gewoonlijk geopend van 9.30 tot 16.00 uur, op vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en van 20.00 tot 22.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 09.30 tot 16.00 uur en van 20.00 tot 22.00 uur.  

Brussel_serres-laken

Brussel in 4K

Mooie video over Brussel en haar bezienswaardigheden.